21-24.10.2015 Malta Kolejne spotkanie ekspertów pracujących nad modelem inkubatora przedsiębiorczości.
INKUBATOR PRZEDSIĘBIORCZOŚCI

W dniach 21-24.10.2015 na Malcie odbyło się kolejne spotkanie partnerów współpracujących przy realizacji projektu „Inkubator Przedsiębiorczości”.

Podczas spotkania partnerzy podsumowali pierwszy rok realizacji projektu, a także przedyskutowali wyniki badań przeprowadzonych w ramach O1.

Partnerzy omówili także plan działań na następne miesiące, a w szczególności zaplanowali poszczególne etapy prac nad drugim rezultatem pracy intelektualnej.

Partnerzy zaplanowali także szkolenie dla pracowników, oraz działania upowszechniające (w tym konferencje).

INKUBATOR PRZEDSIĘBIORCZOŚCI

Celem projektu „Inkubator przedsiębiorczości” jest przygotowanie schematu działania kompleksowego wsparcia dla absolwentów szkół zawodowych planujących rozpocząć własną działalność gospodarczą, w postaci opracowanego modelu funkcjonowania Inkubatora przedsiębiorczości dostosowanego do ich specyficznych potrzeb. W ramach działań projektowych planowane jest opracowanie modelu funkcjonowania Inkubatora w partnerstwie strategicznym, wraz z opracowaniem narzędzi, które będą w nim wykorzystywane, a także zawierającego kompleksowy program i metodologię szkoleń dla kadry pracującej w inkubatorze.

Projekt "Inkubator Przedsiębiorczości" finansowany jest ze środków Programu Erasmus +

partnerzy projektu
Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw (Lublin, Polska),
UHM Związek Zawodowy Pracowników (Floriana, Malta),
ETOK Estońskie Centrum Pracy (Tallin, Estonia).