AKTUALNOŚCI 2017 ROKU

09.05.2017 Weź udział w profesjonalnym szkoleniu „Be THE Leader” i rozwiń swoje kompetencje przywódcze!

Podczas sześciodniowego szkolenia poprowadzonego przez doświadczonych trenerów poznasz zasady autoprezentacji, stawiania sobie celów i realizowania ich. Nauczysz się budować zespół, podejmować działania promocyjne i upowszechniające. Dowiesz się co znaczy być dobrym i odpowiedzialnym liderem.

Młodzieży i będziesz miał możliwość nawiązać kontakty z pracownikami młodzieżowymi z Litwy. Szkolenie będzie realizowane w ramach polsko-litewskiego projektu „Łańcuch Solidarności”.

Więcej o projekcie przeczytasz tutaj:

Gdzie:

Dom Nasutów (http://www.nasutow.pl), Nasutów 98a, 21-025 Niemce

Kiedy:

26-31 maja 2017

Kogo szukamy?

• Pracowników młodzieżowych zamieszkujących na terenach Polski środkowo- i północno-wschodniej (szlak Lublin – Wilno).
  • Osób lubiących współpracę z młodzieżą.
  • Osób zainteresowanych ideą wolontariatu.
  • Osób chcących podnosić swoje kompetencje.
  • Osób komunikatywnie posługujących się językiem angielskim.

Co oferujemy?

• Szkolenie z zakresu przywództwa prowadzone przez profesjonalnych trenerów.
  • Materiały szkoleniowe.
  • Możliwość nawiązania współpracy z pracownikami młodzieżowymi z Litwy.
  • Zwrot kosztów dojazdu.
  • Udział w konkursie, w którym główną nagrodą jest udział w XII Form Ekonomicznym Młodych Liderów w Nowym Sączu.

Czego od Ciebie oczekujemy?

• Zaangażowania oraz aktywnego udziału w szkoleniu.
  • Promocji idei wolontariatu i Polsko-Litewskiego Funduszu Wymiany Młodzieży.
  • Stworzenia zespołu młodzieżowego wraz, z którym przeprowadzisz małą akcję społeczną.

Jak się zgłosić?

Wypełnij formularz zgłoszeniowy tutaj:

Harmonogram

Do pobrania lub przeczytania / PDF

Poznaj naszych trenerów:

Ugnė Gajauskaitė

pochodzi z Kowna na Litwie. Studiowała odnawialne źródła energii, ale bardziej interesowało ją zawsze uczestnictwo w licznych seminariach dotyczących tematyki pracy zespołowej, sztuki negocjacji i zarządzania stresem. Swoją wiedzę i doświadczenie wykorzystywała pracując w sektorze zarządzania, a od trzech lat dzieli się swoją wiedzą z innymi prowadząc różnorakie warsztaty i szkolenia. Jej pasje to joga i podróżowanie.

Aneta Szczykutowicz

magister psychologii, certyfikowany trener, autorka wielu publikacji z dziedziny psychologii. Wieloletni trener z zakresu umiejętności miękkich oraz technik efektywnej nauki. W pracy zawodowej pasjonuje się wspieraniem człowieka w jego rozwoju. Jej pasje osobiste to taniec i podróże

Monika Drąg

doświadczony koordynator międzynarodowych projektów młodzieżowych. W swojej karierze zawodowej realizowała wiele projektów finansowanych przez Polsko-Litewski Fundusz Wymiany Młodzieży. Obecnie jest konsultantem Punktu Informacji Europejskiej Europe Direct Lublin. W jej pracy szczególnie interesuje ją tematyka e-wolntariatu. Prywatnie interesuje się craftingiem i projektami DIY.

Monika Mieleszko

absolwentka studiów wyższych UMCS na kierunku Animacja Kultury. Konsultantka Regionalnego Punktu Informacyjnego Eurodesk w Lublinie. W latach 2015-2016 pełniła obowiązki Specjalisty ds. Wystawców z działu marketingu na Ogólnopolskim Festiwalu Fantastyki FALKON w Lublinie. Koordynuje projekty międzynarodowe oraz lokalne, m.in. Wolontariat Europejski (program Erasmus +), Akademia Lokalnego Animatora (w ramach projektów Dzielnice Kultury i Miasto Kultury finansowanych przez Miasto Lublin). Współtworzy promocję działań Fundacji Sempre a Frente oraz wolontariatu i animacji społeczno - kulturalnej za pośrednictwem nowych mediów (Facebook, Instagram).

Partner ptojektu

Projekt finansowany przez