AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

23.05.-07.09.2012 Lublin Lubelskie i Münsterland w obiektywie – międzynarodowy konkurs fotograficzny Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

Promuj nasz region i wygraj kurs fotografii, a także pokaż swoje zdjęcie na międzynarodowej wystawie fotografii!

Zapraszamy mieszkańców Lubelszczyzny do udziału w konkursie fotograficznym, którego przedmiotem są zdjęcia krajobrazu Lubelszczyzny.

Konkurs będzie się odbywał równolegle na Lubelszczyźnie i w regionie miasta partnerskiego Lublina – Münster. Celem konkursu jest zacieśnienie współpracy pomiędzy miastami partnerskimi a także promocja Lubelszczyzny w Niemczech i Münsterland w Polsce.

Po rozstrzygnięciu konkursu powstanie wspólna polsko-niemiecka wystawa 50 najlepszych zdjęć: 25 najlepszych zdjęć Lubelszczyzny i 25 najlepszych zdjęć Münsterland. Wystawa zostanie pokazana w Lublinie (w Ratuszu) oraz w Münster w listopadzie 2012 roku.

Nagroda dla autora najlepszej pracy to miesięczny kurs fotografii cyfrowej z możliwością zamiany na zniżkę w wysokości 500 zł na inne kursy w Lubelskiej Szkole Fotografii. Nagroda za drugie miejsce to weekendowy kurs fotografii z możliwością zamiany na zniżkę w wysokości 250 zł na inne kursy w Lubelskiej Szkole Fotografii. Zdobywca trzeciego miejsca dostanie nagrodę rzeczową.
Nagrody ufundowała Lubelska Szkoła Fotografii oraz Stowarzyszenie Obywatelskie Lublin-Münster.

Konkurs jest otwarty dla wszystkich pełnoletnich fotografujących będących amatorami w dziedzinie fotografii zamieszkałych na terenie województwa lubelskiego.
Każdy z autorów może nadesłać maksymalnie 3 fotografie.

Zdjęcia wraz z załączonym formularzem zgłoszeniowym prosimy przesyłać na adres: wobiektywie.konkurs@gmail.com do 7 września 2012 roku. Przed zgłoszeniem prosimy zapoznać się z regulaminem konkursu.

Dodatkowych informacji udziela Marta Jędrych,
tel. 81 534 61 91, e-mail: wobiektywie.konkurs@gmail.com