AKTUALNOŚCI 2009 ROKU

16-22.11.2009 Lublin Światowy Tydzień Przedsiębiorczości Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw

Instytut Rynku Pracy - Fundacja Nowy Staw patronował wydarzeniom organizowanym w ramach Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości w okresie 16-22 listopada 2009r. Światowy Tydzień Przedsiębiorczości to po raz kolejny zorganizowane wydarzenie o charakterze ponadnarodowym, mające na celu promowanie postaw związanych z przedsiębiorczością, to także sposobność swobodnego przepływ myśli, idei oraz pomysłów. Główną ideą ŚTP było pokazanie młodym ludziom jak ważny w ich życiu jest zmysł przedsiębiorczości, umiejętność radzenia sobie w każdej sytuacji, podejmowanie decyzji.

Instytut Rynku Pracy włączył się w nurt wydarzeń poprzez przygotowanie i realizację warsztatów tematycznych, prelekcję Prezesa Fundacji Tomasza Różniaka podczas konferencji otwierającej Tydzień. Fundacja wystawiła także stoisko informacyjne, gdzie młodzi ludzie mogli się dowiedzieć o możliwościach rozwoju przedsiębiorczości w krajach Unii Europejskiej oraz zasad pozyskiwania dotacji unijnych na zakładanie własnej działalności.

powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie

Tak zapowiadaliśmy Światowy Tydzień Przedsiębiorczości