AKTUALNOŚCI 2008 ROKU

06-08.11.2008, Lublin Szkolenia na temat ewaluacji kampanii wyborczej oraz planowania strategicznego dla członków białoruskich organizacji społecznych Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw

W dniach 6-8 listopada 2008 w Europejskim Domu Spotkań w Nasutowie odbyło się piąte spotkanie w ramach projektu „Szkolenia na temat prowadzenia kampanii wyborczej dla członków białoruskich organizacji społecznych”.

Podczas spotkania uczestnicy przedstawili sprawozdania z czterech prowadzonych przez siebie kampanii wyborczych podczas których opisali sposoby komunikacji z wyborcami, zaprezentowali swoje materiały wyborcze (plakaty i ulotki) oraz swoje wystąpienia telewizyjne. Drugiego dnia szkolenia odbył się warsztat na temat ewaluacji kampanii wyborczych.

Kolejne szkolenie w ramach projektu odbyło się w dniach 14-16 listopada. Podczas spotkania odbył się warsztat na temat planowania i myślenia strategicznego. W trakcie warsztatu uczestnicy ćwiczyli analizę sytuacji, określanie celów strategicznych itp.

W obu szkoleniach wzięli udział kandydaci do parlamentu białoruskiego z okręgu brzeskiego oraz członkowie ich sztabów wyborczych.

powiekszeniepowiekszenie

Projekt jest współfinansowany w ramach programu pomocy zagranicznej
Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP w 2008 r.

TAK ZAPOWIADALIŚMY SZKOLENIE ...