AKTUALNOŚCI 2006 ROKU

02.06.2006 Wyniki badań rynku pracy w województwie lubelskim zaprezentowane w Senacie RP Centrum Edukacji Społecznej

2 czerwca w Nowym Domu Poselskim odbyła się organizowana przez Komisję Edukacji, Nauki i Sportu Senatu Rzeczypospolietj Polskiej konferencja pt. "Rozwój poradnictwa zawodowego w Polsce szansą obniżenia bezrobocia". Zgromadziła senatorów RP, dyrektorów departamentów z Ministerstw Edukacji i Sportu, Nauki i Szkolnictwa Wyższego, Pracy i Polityki Społecznej oraz doradców zawodowych z Polski, Niemiec i Austrii.

Podczas konferencji dr Bohdan Rożnowski i Konad Konefał zaprezentowali niektóre wyniki badań ankietowych przeprowadzonych wśród młodzieży szkolnej i studenckiej w 12 powiatach województwa lubelskiego.

Polecamy także :

Lokalne rynki pracy województwa lubelskiego w świetle opinii pracodawców pracowników i młodzieży
W dziale publikacje ukazał się raport z prowadzonych w ramach projektu „Badanie potrzeb powiatowych rynków pracy w perspektywie zatrudnienia i rozwoju zasobów ludzkich” badań ankietowych w 12 powiatach województwa lubelskiego. .

Wyniki badań lokalnych rynków pracy województwa lubelskiego zostały zaprezentowane na konferencji organizowanej przez Wojewódzki Urząd Pracy w Lublinie
27-28.06.2006

Konferencja pod tytułem "Wymiana doświadczeń i poglądów z zakresu metod łagodzenia bezrobocia i jego skutków w Polsce i na Ukrainie" odbyła się w dniach 27-28 czerwca 2006 r. ...

Projekt jest finansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach ZPORR, działanie 2.1.
Projekt realizowany w ramach ZPORR , współfinansowany ze środków Unii Europejskiej
z Europejskiego Funduszu Społecznego i budżetu państwa