AKTUALNOŚCI 2020 ROKU

15.07.2020 EUROPEJSKI PIKNIK ROWEROWY

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału we wspólnym wydarzeniu sportowym!

Chcesz na sportowo oraz rodzinnie spędzić czas na świeżym powietrzu? Lubisz wycieczki rowerowe w pięknej okolicy?
Lubisz, gdy wokoło dzieje się coś ciekawego?

Jeśli tak, to zapraszamy na Europejski Piknik Rowerowy, który odbędzie się w sobotę w dniu 1 sierpnia 2020 r. w Nasutowie pod Lublinem.

W programie tegorocznej imprezy przewidziano następujące atrakcje:

• żyroskop, Trenażer Lotów Samolotowych (cywilna wersja trenażera lotniczego używanego w wojsku, lotnictwie i astronautyce, pozwalająca doświadczyć wrażeń, jakie towarzyszą podczas lotu);
  • kącik malucha (malowanie twarzy, gry i zabawy animacyjne);
  • poczęstunek (bigos nasutowski i inne atrakcje kulinarne);
  • stoiska informacyjno-promocyjne;
  • i wiele innych.

Uczestnicy wyruszą spod Galerii Olimp w Lublinie (Aleja Spółdzielczości Pracy 34, zbiórka na parkingu w wyznaczonej strefie, obok restauracji McDonald's) o godz. 10:00 i pod opieką doświadczonych rowerzystów ze Stowarzyszenia „Rowerowy Lublin” przejadą do Nasutowa. Wybrane trasa przejazdu o dystansie około 17 kilometrów jest dostosowana do możliwości zarówno dzieci, jak i dorosłych. Po zakończonym Pikniku uczestnicy wrócą do Lublina również w zorganizowanych grupach i pod opieką doświadczonych rowerzystów.

Do uczestnictwa w Pikniku zapraszamy oczywiście nie tylko rowerzystów! Do Nasutowa można przyjechać również samochodem i skorzystać z zaplanowanych przez nas atrakcji podczas Pikniku! Początek w Nasutowie przewidujemy ok. godziny 12.00. Udział w imprezie jest całkowicie bezpłatny.

W przypadku osób, które chcą wziąć udział w naszym wydarzeniu, a nie ukończyły 16 lat, jest wymagana opieka rodzica/opiekuna. Osoby w wieku 16-18 lat są zobowiązane przedstawić podpisane przez rodzica/opiekuna zezwolenie na udział osoby niepełnoletniej w „Europejskim Pikniku Rowerowym” wraz z deklaracją zwalniającą organizatora z odpowiedzialności za ewentualne doznane urazy wskutek nieszczęśliwego wypadku w czasie przejazdu rowerowego i Pikniku.

Link do rejestracji: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftKe5WvorYCxcU-1Uc40jPhGGSqDaE_SHGR5BtfRAnaOcNzA/viewform

Przed startem podczas rejestracji każdy uczestnik będzie musiał wypełnić kartę uczestnictwa Dlatego prosimy o przybycie już po godzinie 9.30. Można także przynieść wypełnioną kartę na miejsce startu.

Więcej informacji można uzyskać na stronie internetowej europe-direct.lublin.pl. W razie pytań zapraszamy do kontaktu z Andrzejem Skórskim, tel. 509 666 777, adres e-mail: a.skorski@eds-fundacja.pl. Serdecznie zapraszamy!

ORGANIZATORZY:

Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct – Lublin
Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw
Stowarzyszenie „Rowerowy Lublin”

DO POBRANIA

Regulamin Europejskiego Pikniku Rowerowego - PDF

Karta uczestnika Europejskiego Pikniku Rowerowego - PDF

Zgoda rodziców-opiekunów osoby niepełnoletniej na udział w Europejskim Pikniku Rowerowym - PDF

RAZEM
MOŻEMY WIĘCEJ