AKTUALNOŚCI 2018 ROKU

maj 2018r. Lublin konferencja programu
Równać Szanse
Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw

W imieniu własnym, Fundacji Fundusz Lokalny SMK, a także pozostałych Partnerów: Polskiej Fundacji Dzieci i Młodzieży, Gminy Jabłonna, Regionalnego Centrum Wolontariatu w Lublinie oraz Centrum Spotkania Kultur serdecznie zapraszamy na Lubelską Regionalną Konferencję Programu “Równać Szanse” MŁODZIEŻOWE INSPIRACJE, która odbędzie się 14 czerwca 2018 roku w Centrum Spotkania Kultur w Lublinie.

Pracujesz z młodzieżą? Mieszkasz na wsi lub w małym mieście? Masz pomysł jak sprawić, by młodzież z twojej miejscowości miała lepszy start w dorosłe życie? Brakuje ci umiejętności, by go zrealizować? A może szukasz środków na projekty realizowane przez młodzież? Jeżeli na co najmniej jedno z tym pytań odpowiadasz “tak”, program “Równać Szanse” jest dla ciebie!

Jesienią rozpocznie się Regionalny Konkurs Grantowy Równać Szanse 2018. Będzie można zawalczyć o dotację do 8 500 zł na działania z młodzieżą. Już dziś trzeba się do tego przygotować.

Zapraszamy po inspirację i dobre praktyki na Konferencję “Równać Szanse”!

Na konferencję MŁODZIEŻOWE INSPIRACJE zapraszamy wszystkich tych, którzy mieszkają w małych miejscowościach i chcą działać z młodymi ludźmi. Konferencja jest organizowana z myślą o bibliotekach, ośrodkach kultury i organizacjach pozarządowych, a także grupach nieformalnych, które mają pomysły na projekty młodzieżowe, ale brakuje im środków lub umiejętności, by je realizować, oraz o tych, którzy chcieliby działać, ale szukają inspiracji.

Na konferencji zapoznasz się z założeniami Programu i dowiesz się więcej o konkursie. Poznasz najlepsze projekty oraz organizacji i instytucje wyróżniające się w realizacji Programu. Spotkasz liderów społecznych działających z młodzieżą i dla młodzieży. Weźmiesz udział w dyskusji na temat możliwości rozwijania inicjatyw młodzieżowych w lokalnym środowisku. Dowiesz się więcej o tym z jakimi barierami spotykają się młodzi ludzie i jak można je zwalczać. Poznasz sposoby motywowania młodzieży i realizacji wspólnych inicjatyw. Zainspirujesz się do podjęcia działań dla młodzieży w twoim środowisku.

Honorowy Patronat nad konferencją objął Marszałek Województwa Lubelskiego.

Zapraszamy do rejestracji.
O uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszeń. Udział w konferencji jest bezpłatny.

Więcej informacji na temat konferencji można znaleźć pod linkiem: