AKTUALNOŚCI 2017 ROKU

23.01.2017r., Lublin Seminarium informacyjne i Warsztaty Przedsiębiorczości „Mój Biznes” dla zagranicznych studentów Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw

Serdecznie zapraszamy zagranicznych studentów lubelskich uczelni na seminarium informacyjne dotyczące zatrudniania cudzoziemców w Polsce, a także na warsztaty przedsiębiorczości zatytułowane „Mój Biznes”.

SEMINARIUM

Na spotkaniu informacyjnym zostaną poruszone tematy związane z prawami i obowiązkami pracownika i pracodawcy, rodzajami umów, a także zostaną poruszone kwestie dotyczące legalizacji pobytu w Polsce.

Seminarium zostanie poprowadzone przez dr Martę Drabchuk, która wykłada na Wydziale Politologii UMCS, jest także koordynatorką programu „Razem z Ukrainą”.

WARSZTATY

Natomiast podczas warsztatów przedsiębiorczości „Mój Biznes” uczestnicy będą mogli za pomocą techniki MIND MAPPING popracować nad budowaniem koncepcji swojego biznesu. Podczas warsztatów zostaną poruszone wszystkie aspekty związane z zakładaniem działalności gospodarczej. Dowiedzą się gdzie szukać przydatnych informacji, a także jakie można napotkać problemy i jak sobie z nimi poradzić.

Cz. 1 Warsztatów Przedsiębiorczości „Mój Biznes”
– poniedziałek 23 stycznia 2017 (18:00 – 18:00) Pałac Parysów, II piętro, sala 210

Cz. 2 Warsztatów Przedsiębiorczości „Mój Biznes”
– poniedziałek 30 stycznia 2017 (16:30 – 19:30) Pałac Parysów, II piętro, sala 210

Seminarium informacyjne i warsztaty organizowane są w ramach projektu „Polski. To rozumiem! – Nauka języka polskiego i społeczno- kulturowa integracja studiujących imigrantów” współfinansowanego przez Program Krajowy Fundusz Azylu, Migracji i Integracji.

MIEJSCE

Spotkania te odbedą się w Pałacu Parysów – zabytkowym budynku mieszczącym się na ul. Przechodniej 4, przy placu Wolności w centrum Lublina.

Linie autobusowe, którymi można dotrzeć na spotkania to 3, 4, 7, 13, 39, 55, a także trolejbusem nr 159.

ZGŁOSZENIA

Zgłoszenia należy przesyłać drogą mailową na adres:
m.polak@eds-fundacja.pl
lub telefonicznie: 81 534 61 91.

Bezpieczna przystań

Projekt współfinansowany z Programu Krajowego Funduszu Azylu, Migracji i Integracji