29.04.2015 r., Lublin Europejski Piknik Rowerowy RODM Lublin, Europe Direct Lublin

Chcesz na sportowo oraz rodzinnie świętować Dzień Europy i spędzić ciekawie czas? Jeśli tak, to zapraszamy na Europejski Piknik Rowerowy, który odbędzie się w sobotę w dniu 9 maja 2015 r. w Nasutowie pod Lublinem. Wspólnie przejedziemy rowerami z Lublina do Nasutowa (ok. 20 km), weźmiemy udział w Europejskim Pikniku, a następnie wrócimy do Lublina.

Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców naszego regionu do udziału w Europejskim Pikniku Rowerowym. Uczestnicy wyruszą w trasę do Nasutowa o godzinie 12.00 spod Galerii Olimp (Aleja Spółdzielczości Pracy, zbiórka na parkingu pomiędzy Galerią Olimp a restauracją McDonald’s). Wcześniej należy dokonać rejestracji, wysyłając formularz zgłoszeniowy na adres e-mail: rodm@rodm-lublin.pl, faxem na numer 81 534 61 92 lub przynieść osobiście do Fundacji, która mieści się przy ul. Przechodniej 4 (Pałac Parysów II piętro).

Zgłoszenia przyjmujemy do 6  maja do godziny 15.00. Pierwszych sto osób otrzyma od nas opaski odblaskowe.
W programie imprezy przewidziano następujące atrakcje:

• przejażdżka wozami po Kozłowieckim Parku Krajobrazowym
  • wystawa ciekawych pojazdów
  • warsztaty bębniarskie
  • gry i zabawy dla całej rodziny
  • kącik malucha (malowanie twarzy, gry i zabawy animacyjne)
  • poczęstunek (bigos nasutowski, kiełbaski z grilla, papryka faszerowana i inne)

Udział w imprezie jest całkowicie bezpłatny. W przypadku osób, które chcą wziąć udział w naszym wydarzeniu, a nie ukończyły 16 lat, jest wymagana opieka rodzica/opiekuna. Osoby w wieku 16-18 lat są zobowiązane przedstawić podpisane przez rodzica/opiekuna zezwolenie na udział osoby niepełnoletniej w „Europejskim Pikniku Rowerowym” wraz z deklaracją zwalniającą organizatora z odpowiedzialności za ewentualne doznane urazy wskutek nieszczęśliwego wypadku w czasie przejazdu rowerowego i Pikniku wszystkie dokumenty związane z piknikiem rowerowym są do pobrania na stronie www.rodm-lublin.pl

Przed startem podczas rejestracji każdy uczestnik będzie musiał wypełnić kartę uczestnictwa (regulamin. Dlatego prosimy o przybycie już po godzinie 11.30. Kartę można przynieść już wypełnioną na miejsce startu.

DO POBRANIA:

ORGANIZATORZY

Regionalny Ośrodek Debaty Międzynarodowej w Lublinie i Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct – Lublin
(obydwa punkty działają przy Europejskim Domu Spotkań – Fundacji Nowy Staw)
Wydział Funduszy Europejskich Urzędu Miasta Lublin,
 Stowarzyszenie „Rowerowy Lublin”

Honorowy Patronat Prezydenta Miasta Lublin

PARTNERZY
Galeria Olimp
Narodowy Bank Polski (Centrum Informacji o Euro oraz Oddział Okręgowy  w Lublinie)
Orin - Organizacja inwestycji
Geostar Racing , Geostar Geodezja

Partnerem Europejskiego Pikniku Rowerowego jest Narodowy Bank Polski. Na przygotowywanym stoisku będzie można otrzymać materiały informacyjno-edukacyjne o Unii Gospodarczej i Walutowej oraz walucie euro, a także wziąć udział w przygotowanych grach i zabawach.  Stanowisko będzie prowadzone przez Oddział Okręgowy w Lublinie oraz Centrum Informacji o Euro  Narodowego Banku Polskiego . Aktualne informacje i materiały na temat funkcjonowania UGiW można odnaleźć na stronie internetowej:  www.nbp.pl/euro .

RAZEM
MOŻEMY WIĘCEJ