29.04.2015 r., Lublin Europejska Gra Miejska RODM Lublin, Europe Direct Lublin

Z okazji Dnia Europy, w dniu 8 maja 2015 r. zapraszamy uczniów szkół z województwa lubelskiego do udziału w Europejskiej Grze Miejskiej.

Gra odbędzie się w centrum Lublina. Jej uczestnicy będą mieli do wykonania 10 zadań. W tym celu drużyny będą musiały odwiedzić określone instytucje, odnaleźć odpowiedzi na zadane pytania oraz znaleźć obiekty sfinansowane z funduszy europejskich. Gra rozpocznie się o godz. 10.00 na europejskim stoisku informacyjnym pod Ratuszem przy Placu Łokietka w Lublinie, a zakończy się najpóźniej o godz. 11.30 w tym samym miejscu. W grze wezmą udział drużyny 5-osobowe pod opieką nauczyciela/opiekuna. Za ukończenie gry i dotarcie na metę z prawidłowymi odpowiedziami przewidziane są nagrody rzeczowe.

Więcej informacji można znaleźć w załączonym regulaminie oraz uzyskać pod numerem telefonu 81 534 61 91 (osobą do kontaktu pozostaje Andrzej Skórski, e-mail: a.skorski@rodm-lublin.pl).

Organizatorami przedsięwzięcia są:
Regionalny Ośrodek Debaty Międzynarodowej w Lublinie, Punkt Informacyjny Europe Direct – Lublin, działające przy Europejskim Domu Spotkań – Fundacji Nowy Staw oraz Wydział Funduszy Europejskich Urzędu Miasta Lublin.

Prosimy o wysyłanie zgłoszeń na załączonym formularzu do dnia 5 maja 2015 roku do godz. 13.00
mailem na adres europedirect-lublin@europe-direct.lublin.pl, faxem na numer 81 534 61 92 lub przyniesienie zgłoszeń do naszego biura.
O zakwalifikowaniu się do konkursu decyduje kolejność zgłoszeń. Zgłoszone drużyny powinny stawić się w punkcie startu o godz. 9.45

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w naszym przedsięwzięciu!

DO POBRANIA: