AKTUALNOŚCI 2015 ROKU

23.02.2015, LUBLIN Навчання фото/радіо/відео
Молода редакція 2015
Європейським будинком зустрічей – Фонд Новий Став

Щиро запрошуємо взяти участь в 4 – денних навчаннях з журналістики, зосереджених на методах приготування матеріалів для радіо, телебачення, яке відбудеться 14-19 квітня 2015 року в Любліні.

• Якщо Ви головний редактор, журналіст, видавець або волонтер в молодіжних, студентських та громадських засобах масової інформації? Чи можливо навчаєтесь на журналіста або культурознавствця і захоплюєтесь ЗМІ?
  • Ви хочете отримати нові знання і навики в галузі журналістики, встановити контакти та обмінятися досвідом з молодими журналістами з Польщі та України?
  • Бажаєте працювати в команді ЗМІ, яка проводить одне з найбільших зібрань молодих лідерів з країн Європейського Союзу, Східної Європи, Балкан та Кавказу - X Економічного форуму молодих лідерів, який відбудеться 7-11 вересня 2015 у м. Нови Сонч і Криниця ?

Прийміть участь в виняткових семінарах з журналістики
організованих Фондом Польсько – Німецької Спіпраці i
Європейським будинком зустрічей – Фонд Новий Став
Участь в навчаннях є безкоштовною.

Проект включає:

I.Участь в навчаннях з журналістики в Любліні 14-19 квітня:

Заняття будуть включати в себе 24 годин практичних занять та семінарів в області онлайн- журналістики і нових медіа. Заняття проводитимуться експертами в цій галузі , які працюють або співпрацюють з місцевими ЗМІ. Учасники будуть працювати над конкретними завданнями . Кінцевий результат буде включати рядок, що містить тексти , відео, фото, а також аудіо матеріали. Всі учасники отримають сертифікати навчання.

Курс охоплює такі області:

• Традиційні засоби масової інформації: радіо, газети, телебачення ( організація роботи в редакції, написання матеріалу для газет, листівки, публікації , види радіо - журналістики , планування радіо - ефіру , візит до студії ТБ)
  • Радіожурналістика: методи підготовки матеріалу для радіо, основні види радіожурналістики, планування радіоефіру.
  • Фото для преси і робота фотожурналіста, техніка приготування фото для преси та інтернету.

Під час обох частин семінар , учасники будуть працювати в групах, а класи будуть відповідати їх потребам . Ці потреби потрібно буде вказати при заповненні анкети на участь в проекті, а також під час телефонних розмов з організатором. Семінар проходитиме в Будинку Nasutów . Осередок розташований в 15 км від Любліна, в Козловєцкому Ландшафтному парку.

Заняття будуть проводити:

Дорота Новаковска
Оператор , режисер і продюсер фільмів і телевізійних програм , випускник Академії кіно і телебачення у Варшаві (спеціалізується на художньому напрямку кінематографії ) і факультет педагогіки і психології університету в Любліні (спеціалізація: фотографія і кіно ), викладач Департаменту освіти університету культури в Любліні. У роках 1998 - 2000 кореспондент телебачення RTL7 і автор понад 400 репортажів для документальних фільмів, телевізійних програм, реалізованих для телеканалів RTL7 , TVN 24 , Euro news, RUNDFUNK Берлін- Бранденбург , канал 2 Новини , Ізраїль, TVP1 , TVP2 , TVP Polonia , а також для збірок музичних, рекламних роликів, документальних та художніх фільмів.

Войцєх Ярґіво
Позаштатний фотограф. Прес- репортер для Gazeta Wyborcza. Обробка подій, таких як економічний форуму в Криниці .

Магдалена Ґриднєвска
Заступник начальника інформаційного відділу «Радіо Люблін».

II . Участь у X економічному форумі молодих лідерів в Новому Сончі 7-11.09.2015

Учасники отримують акредитацію як журналіст на X Економічного форуму молодих лідерів – подія, на якій присутні найважливіші політики, економісти і практики бізнесу з усього світу, лідери неурядових організацій, молодіжних організацій, молоді підприємці з 45 європейських країн. Участь у Форумі буде унікальною можливістю перевірити журналістські навики і ознайомитися з міжнародним журналістським середовищем.

умови участі:

• Участь в форумі і семінарі є безкоштовною;
  • Заняття проводяться польською мовою, учасники з України повинні використовувати польську мову комунікативно;
  • Організатори покривають витрати на проїзд учасників з України на суму 150 злотих за 1 людину.
  • Заявки будуть прийматися до 20.03.2015 року. Про результати набору поінформуємо до 31.03.2015 року

Більше інформації про проект:
Міхал Войцік – E-mail: m.wojcik@eds-fundacja.pl, Tel.: +48 81 534 61 91

Анкета для реєстрації участі: