AKTUALNOŚCI 2014 ROKU

29 kwietnia 2014 Europejski Piknik Rowerowy Informacja Europejska : RODM Lublin, Europe Direct Lublin

Chcesz na sportowo i rodzinnie świętować Dzień Europy oraz spędzić ciekawie czas? Jeśli tak, to zapraszamy na Europejski Piknik Rowerowy, który odbędzie się w sobotę w dniu 10 maja w Nasutowie pod Lublinem. Wspólnie przejedziemy rowerami z Lublina do Nasutowa (ok. 20 km), weźmiemy udział w Europejskim Pikniku, a następnie wrócimy do Lublina.

Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców naszego regionu do udziału w Europejskim Pikniku Rowerowym, który odbędzie się w sobotę w dniu 10 maja 2014 r. Uczestnicy wyruszą w trasę do Nasutowa o godzinie 11.30 z pętli autobusowej przy ul. Koncertowej w Lublinie.

Wcześniej należy dokonać rejestracji drogą elektroniczną wysyłając formularz zgłoszeniowy na adres:  stowarzyszenie@rowerowylublin.org. Zgłoszenia przyjmujemy do 9 maja do godziny 13.00. Pierwszych sto osób otrzyma od nas opaski odblaskowe.

W programie Pikniku przewidziano wiele atrakcji m.in. konkursy wiedzy o Unii Europejskiej, przejażdżka wozami po lasach kozłowieckich, zawody strzelania z łuku, warsztaty bębniarskie „tarabany” oraz stoisko informacyjne o Unii Europejskiej.

W przypadku osób, które nie ukończyły 16 lat jest wymagana opieka rodzica/opiekuna. Osoby w wieku 16-18 lat są zobowiązane przedstawić podpisane przez rodzica/opiekuna zezwolenie na udział osoby niepełnoletniej w „Europejskim Pikniku Rowerowym” wraz z deklaracją zwalniającą organizatora z odpowiedzialności za ewentualne doznane urazy wskutek nieszczęśliwego wypadku w czasie przejazdu rowerowego i Pikniku (formularz dostępny poniżej).

Przed startem podczas rejestracji każdy uczestnik będzie musiał wypełnić kartę uczestnictwa (załączona poniżej). Dlatego prosimy o przybycie już po godzinie 11.00. Kartę można przynieść już wypełnioną na miejsce startu.

DO POBRANIA :

Regulamin przejazdu rowerowego : MSWord / PDF
Karta uczestnika : MSWord / PDF
Oświadczenie rodziców/opiekunów osoby niepełnoletniej: MSWord / PDF

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w naszym przedsięwzięciu!

Organizatorami przedsięwzięcia są:
Regionalny Ośrodek Debaty Międzynarodowej w Lublinie,
Punkt Informacyjny Europe Direct – Lublin oraz
Wydział Funduszy Europejskich Urzędu Miasta Lublin.
Stowarzyszenie "Rowerowy Lublin"

Patronat honorowy