AKTUALNOŚCI 2013 ROKU

10 – 15 października 2013 r. Lublin Budowanie przedsięwzięć partnerskich – Projekt “Dialogue – Wanted!” Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

W dniach 10-15 października w Europejskim Domu Spotkań odbył się projekt budowania międzynarodowych partnerstw pomiędzy organizacjami , które zajmują się Europejską Współpracą z Młodzieżą.

W projekcie wzięło udział 12 uczestników w różnych krajów Europy. Działanie „Dialogue – Wanted!” miało na celu stworzenie siatki partnerstw pomiędzy organizacjami , które wzięły udział w projekcie. Naszym celem oprócz zbudowania solidnych partnerstw było stworzenie platformy wymiany spostrzeżeń, doświadczenia, metod pracy z młodzieżą.

Dzięki temu uzyskaliśmy  ”know-how” metod pracy z młodymi, którzy są  przyszłością Europy. Praca w trakcie projektu polegała na wykorzystaniu interaktywnych metod warsztatowych; zorganizowane zostały również sesje coachingowe, które pozwoliły nam się odpowiednio zintegrować i otworzyć na całość grupy. Powstały konkretne pomysły na przyszłe młodzieżowe projekty, które będą realizowane w 2014 roku w ramach nowego programu Erasmus +.