AKTUALNOŚCI 2013 ROKU

20.10.2013 Lublin Zapraszamy do tworzenia portalu. Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw

Masz wiele do powiedzenia na tematy polityki zagranicznej? Interesujesz się Partnerstwem Wschodnim, Unią Europejską, problemami na granicach, podróżami itd.? Możesz wyrazić swoje zdanie na portalu oczamimlodych.pl w ramach projektu „Polityka Zagraniczna oczami Młodych”. Wystarczy, że lubisz pisać i dzielić się swoimi opiniami z innymi. Dołącz do nas, walcz o głos młodych w debacie międzynarodowej.

„To jest wyzwanie dla was, młodych liderów. Przed każdym pokoleniem stoją wyzwania i odpowiedzialność. Waszym zadaniem jest uczynić proces integracji europejskiej nieprzemakalnym. (…) I dlatego proszę was, abyście powiedzieli europejskim politykom, obecnej generacji polityków, że to, o czym oni dzisiaj dyskutują, to, o czym decydują dotyczy waszej przyszłości. Starzy panowie w Brukseli  muszą być świadomi, że decyzje, które podejmują dotyczą waszych miejsc pracy, waszego stylu życia, waszej przyszłości.”

Günter Verheugen
7 Forum Ekonomiczne Młodych Liderów w Nowym Sączu 5 09 2012

Czego oczekujemy?

• Pisania, krótkich artykułów (do 400) słów związanych z polityką zagraniczną. Artykuł musi posiadać tezę i być skonstruowany tak by zachęcić czytelników do komentarzy (chwytliwy tytuł, pytania retoryczne itp.)
  • Brania udziału w debatach pro contra na stronie (dwa artykuły o dwóch odmiennych spojrzeniach na wybrany problem)
  • Promocji strony na portalach społecznościowych , wśród znajomych, na własnych stronach i blogach.

Chętnych do współpracy zapraszam do korespondencji na adres: s.sikora@eds-fundacja.pl