AKTUALNOŚCI 2013 ROKU

6.06.2013 r. Lublin „Poznać, zrozumieć problemy cudzoziemców na Lubelszczyźnie” Regionalny Ośrodek Debaty Międzynarodowej w Lublinie

banerW związku z realizacją przez Fundację Polskiej Akademii Nauk – Oddział w Lublinie Projektu Partnerskiego Grundtviga pn. „Learning Town – Learning on Immigrant and Multicultural Education” współfinansowanego przez Komisję Europejską, Regionalny Ośrodek Debaty Międzynarodowej w Lublinie oraz Fundacja PAN, serdecznie zapraszają na konferencję pt. „Poznać, zrozumieć problemy cudzoziemców na Lubelszczyźnie”.

Wspomniane wydarzenie odbędzie się w dniu 6 czerwca 2013 r. w siedzibie Lubelskiego Oddziału Polskiej Akademii Nauk tj. Pałacu Czartoryskich, ul. Plac Litewski 2 w Lublinie.

Jej celem jest zdiagnozowanie obecnej sytuacji cudzoziemców/imigrantów zamieszkujących na terenie  województwa lubelskiego, a w szczególności poznanie ich potrzeb w zakresie szeroko rozumianej edukacji (zarówno wstępnej edukacji językowej, jak i zawodowej).

Na konferencję zapraszamy wszystkich zainteresowanych wspomnianą wyżej problematyką. W charakterze prelegentów wystąpią nie tylko przedstawiciele środowiska naukowego, ale także osoby, które przybyły na Lubelszczyznę z innych krajów i planują zostać w naszym regionie na dłużej.

rodm PAN