AKTUALNOŚCI 2013 ROKU

12.05.2013 r. Lublin Europejski Piknik Rowerowy Europe Direct – Lublin

Chcesz na sportowo i rodzinnie świętować Dzień Europy? Chcesz spędzić czas ciekawie? Zapraszamy na Europejski Piknik Rowerowy, który odbędzie się w niedzielę 12 maja w Nasutowie. Wspólnie przejedziemy rowerami z Lublina do Nasutowa (ok. 15 km), weźmiemy udział w Europejskim Pikniku i wrócimy razem do Lublina.

baner

Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców naszego województwa do udziału w Europejskim Pikniku Rowerowym, który odbędzie się w niedzielę 12 maja 2013 r. Uczestnicy wyruszą w trasę do Nasutowa o godzinie 12.00 z pętli autobusowej przy ul. Koncertowej w Lublinie (prosimy o przybycie już o godz. 11.30).

Wcześniej należy dokonać rejestracji drogą elektroniczną wysyłając formularz zgłoszeniowy na adres: europedirect-lublin@europe-direct.lublin.pl. Zgłoszenia przyjmujemy do 9 maja.

DO POBRANIA : FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

W programie Pikniku wiele atrakcji: konkursy wiedzy o Unii Europejskiej, konkursy rowerowe, przejażdżka wozami po lasach kozłowieckich, zawody strzelania z łuku, warsztaty bębniarskie „tarabany”, warsztaty z nordic walking, stoisko informacyjne o Unii Europejskiej, znakowanie rowerów przez policję, mierzenie alkogogli - czyli praktyczna nauka zachowania zasad bezpieczeństwa na drodze. I oczywiście smaczny poczęstunek.

Osoby „niezroweryzowane” też zachęcamy do wzięcia udziału w Pikniku (w tym przypadku jednak dojazd na własną rękę).

W przypadku osób do lat 16, obowiązkowa jest opieka rodzica/opiekuna. Osoby w wieku 16-18 lat są zobowiązane przedstawić podpisane przez rodzica/opiekuna zezwolenie na udział osoby niepełnoletniej w „Europejskim Pikniku Rowerowym” wraz z deklaracją zwalniającą organizatora z odpowiedzialności za ewentualne doznane urazy wskutek nieszczęśliwego wypadku w czasie przejazdu rowerowego i Pikniku (formularz dostępny poniżej).

DO POBRANIA :

Przed startem podczas rejestracji każdy uczestnik będzie musiał wypełnić kartę uczestnictwa.
Kartę można przynieść już wypełnioną na miejsce startu.

plakat

PLAKAT - WERSJA PDF