AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

21.11.2012. Lublin „Samorządowiec – profesjonalista.
"
Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw

a

Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw wraz ze Stowarzyszeniem Euroregion Karpacki Polska, zapraszają pracowników jednostek samorządu terytorialnego do udziału w projekcie „Samorządowiec – profesjonalista. Wsparcie obywatelskiego i samorządowego wymiaru polskiej polityki zagranicznej 2012.” współfinansowanym ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych.

W ramach projektu zapraszamy do udziału w szkoleniach:

1) „Międzynarodowa promocja gospodarcza” w dniach 03-05.12.2012r.
2) „Społeczny i obywatelski wymiar polityki zagranicznej. Pozyskiwanie funduszy na realizację projektów partnerskich.” w dniach 05-07.12.2012r.
3) „Pozyskiwanie funduszy europejskich na współpracę międzynarodową” w dniach 10-12.12.2012r.

Szkolenia adresowane są do pracowników jednostek samorządu terytorialnego z województw: lubelskiego, podkarpackiego, podlaskiego, świętokrzyskiego, mazowieckiego, łódzkiego.

Każdy uczestnik szkolenia może wziąć udział tylko w jednym bloku szkoleniowym, liczba pracowników danej jednostki, którzy wezmą udział w projekcie jest nieograniczona.

Każdy uczestnik otrzyma certyfikat potwierdzający podniesienie kompetencji w zakresie wdrażania współpracy międzynarodowej. Ponadto każdy urząd, którego pracownicy wezmą udział w szkoleniach, uzyska certyfikat wdrożenia standardu współpracy międzynarodowej, a jednostka zostanie uwieszona w bazie portalu będącego platformą nawiązywania partnerstw międzynarodowych.

Szkolenia realizowane będą w Ośrodku Szkoleniowo – Konferencyjnym w Nasutowie k/Lublina. Każdy blok rozpoczyna się pierwszego dnia o godz. 13:00, a zakończenie przewidziane jest trzeciego dnia o godz. 14.00. Szkolenia są bezpłatne – zapewniamy uczestnikom także zakwaterowanie i pełne wyżywienie w trakcie trwania szkolenia.

Liczba uczestników poszczególnych szkoleń jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. Serdecznie zapraszamy do udziału w szkoleniach. Jesteśmy przekonani, że będą one cennym wkładem w Państwa pracę.

DO POBRANIA