AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

22.08.2012 Lublin Młodzieżowe Media w Nasutowie Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

Już od piątku - 24 sierpnia 2012 w Nasutowie rozpoczynają się warsztaty międzynarodowe w ramach projektu „Youth Media Zone”. Młodzi uczestnicy z Polski, Grecji i Łotwy będą przez 5 dni pracować i uczyć się pod okiem trenerów w trzech grupach: filmowej, fotograficznej i grafiki komputerowej.

„Youth Media Zone” jest długoterminowym projektem, który skupia w sobie działania na szczeblu ogólnopolskim i międzynarodowym. Jego głównym celem jest promowanie mediów młodzieżowych jakio formy aktywności społecznej. Za jego realizację odpowiada Medialna Grupa Młodzieży, której członkowie porozsiewani są po całej Polsce. W ramach projektu powstanie publikacja „Młodzi w Mediach”, kampania społeczna, strona internetowa z międzynarodową bazą mediów młodzieżowych, a także materiały edukacyjne dotyczące edukacji medialnej – wszystko to zostanie stworzone przez młodych ludzi związanych z dziennikarstwem i aktywnością społeczną.

Podczas najbliższych warsztatów młodzież zajmie się pierwszymi zadaniami związanymi z przygotowaniem kampanii. Za nami już I spotkanie lokalne oraz I wizyta studyjna – część organizacyjna. Teraz przyszedł czas na pracę!

Zapraszamy na facebookowy fan page projektu:
www.facebook.com/youthmediazone
, gdzie można zobaczyć jak wygląda nasza praca od kulis.