AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

.08.2012r. Lublin Doradztwo dla przedstawicieli organizacji pozarządowych
z zakresu ewaluacji i planowania strategicznego
Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw

Zapraszamy przedstawicieli organizacji pozarządowych na bezpłatne doradztwo z zakresu ewaluacji i planowania strategicznego w organizacjach pozarządowych. Podczas doradztwa zostanie przedstawione i przekazane do użytkowania unikalne bezpłatne narzędzie elektroniczne służące do kompleksowej ewaluacji i planowania działań organizacji pozarządowych.

Narzędzie to umożliwia systematyczne, całościowe i samodzielne przeprowadzenie badania i oceny organizacji w siedmiu obszarach tematycznych: struktura organizacyjna, misja, planowanie strategiczne, działalność programowa, zarządzanie zasobami ludzkimi, zarządzanie finansami, komunikacja i budowanie wizerunku.
W doradztwie może wziąć udział dowolny przedstawiciel organizacji pozarządowej będący pracownikiem, wolontariuszem lub członkiem organizacji pozarządowej działającej na terenach wiejskich i miejsko-wiejskich.

Oferta adresowana jest do każdej organizacji, która chce przeprowadzić kompleksową ewaluację swojej struktury i działalności lub poddać ocenie wybrany obszar. Szczególnie zachęcamy małe i nowopowstałe organizacje.

Zgłoszenia na załączonym formularzu zgłoszeniowym prosimy przesyłać e-mailem na adres: m.jedrych@eds-fundacja.pl lub faksem na numer: 81 534 61 92. Ilość miejsc ograniczona.

Więcej informacji można uzyskać drogą elektroniczną lub telefoniczną:
Marta Jędrych: m.jedrych@eds-fundacja.pl  tel. 81 534 61 91
Anna Moskwa: a.moskwa@eds-fundacja.pl  tel. 22 622 27 02

Organizatorem doradztwa jest Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw (www.eds-fundacja.pl). Doradztwo jest częścią projektu „Aktywni lokalnie II – kompleksowe wsparcie dla III sektora i rozwoju organizacji pozarządowych na obszarach wiejskich i miejsko-wiejskich” współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską
ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego