AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

3-7.09.2012r. Nowy Sącz Trwa rekrutacja do VII Forum Ekonomicznego Młodych Liderów Forum Ekonomiczne Młodych Liderów

Do 10 sierpnia przyjmowane są zgłoszenia do uczestnictwa w tegorocznym Forum Ekonomicznym Młodych Liderów, które się w dniach 3–7 września Nowym Sączu. Młodzi liderzy z całej Europy spotykają się w Polsce, żeby dyskutować na aktualne tematy polityczne, ekonomiczne i społeczne.

Forum Ekonomiczne Młodych Liderów jest płaszczyzną dialogu, wymiany doświadczeń oraz nawiązywania kontaktów pomiędzy młodymi ludźmi z obszaru Unii Europejskiej, Bałkanów oraz Europy Wschodniej i Kaukazu. Głównym przesłaniem Forum jest tworzenie idei dla przyszłości Europy, a miejscem spotkania Polska, jako naturalny pomost pomiędzy Wschodem i Zachodem.

Każdego roku Forum gromadzi wybitne osobistości ze świata polityki, gospodarki oraz nauki. W latach poprzednich gośćmi Forum byli m. in. Micheil Saakaszwili (Prezydent Gruzji), Jose Maria Aznar (były Premier Hiszpanii), Giorgi Baramidze (Wicepremier Gruzji), Jan Krzysztof Bielecki (były Premier 1991-93), Danuta Hübner (Komisarz UE ds. polityki regionalnej), Milan Kučan (Prezydent Słowenii w latach 1990-2002), Janusz Lewandowski (Komisarz UE ds. Budżetu), Kazimierz Marcinkiewicz (Premier RP w latach 2005-2006), Aleksander Milinkiewicz (lider Ruchu Za Wolność, Białoruś).

Forum oprócz wykładów, dyskusji panelowych i prezentacji firm i regionów, to także spotkania nieformalne, wieczory biznesowe, imprezy kulturalne w ramach których młodzi liderzy mogą bezpośrednio wymieniać swoje doświadczenia oraz nawiązywać nowe kontakty biznesowe. Forum to także program edukacji politycznej dla młodych liderów w Europie.

Koszt uczestnictwa w Forum, częściowo dofinansowany przez Organizatora, wynosi 600 zł.

Opłata za uczestnictwo pokrywa:

• udział w VII Forum Ekonomicznego Młodych Liderów
  • udział w wybranych sesjach Forum Ekonomicznego w Krynicy
  • zakwaterowanie i wyżywienie w trakcie Forum

Uczestnicy samodzielnie pokrywają koszt transportu do Nowego Sącza.

Ilość miejsc jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

Chętni do udziału w Forum Ekonomicznym Młodych Liderów proszeni są o kontakt z Biurem Organizacyjnym Forum pod adresem : forum@forum-leaders.eu

Oferta ważna jest do 10 sierpnia 2012 roku.

Zapraszamy na naszą stronę internetową: www.forum-leaders.eu ,
gdzie mogą Państwo zasięgnąć więcej informacji na temat całego wydarzenia.

RAZEM
MOŻEMY WIĘCEJ