AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

13-20.07.2012 r., województwo lubelskie Konkurs plastyczny pt. Pocztówka do olimpijczyka RCIE Lublin

Konkurs jest organizowany przez Regionalne Centrum Informacji Europejskiej oraz Narodowy Bank Polski Oddział Okręgowy w Lublinie i przeznaczony dla  mieszkańców Lubelszczyzny (nie ma żadnych ograniczeń wiekowych).

Celem konkursu jest: upowszechnienie wiedzy na temat Igrzysk Olimpijskich w Londynie, promocja lubelskich sportowców uczestniczących w Igrzyskach Olimpijskich w Londynie, promocja Igrzysk Olimpijskich i wartości rywalizacji sportowej, rozwijanie zainteresowań sportowych oraz wyobraźni plastycznej.

Nagrodami w konkursie
będą monety kolekcjonerskie srebrne o nominale 10 PLN oraz Nordic Gold o nominale 2 PLN „Polska reprezentacja olimpijska Londyn 2012” i nagrody rzeczowe. Ocenie będą podlegać prace przygotowane samodzielnie i indywidualnie, zachowujące wskazany w regulaminie format i temat, do których dołączono dane do kontaktu. Przy ocenie prac uwzględniana będzie zgodność z tematyką konkursu, wartość artystyczną i pomysłowość autora oraz zgodność z wymogami formalnymi.

Ostateczny termin złożenia prac mija w dniu
20 lipca 2012 r. o godzinie 13.00. Prace należy składać do siedziby Narodowego Banku Polskiego, Oddziału Okręgowego w Lublinie, która mieści się przy ul. Chopina 6.

Szczegóły, regulamin oraz karta zgłoszeniowa jest dostępna na stronie www.rcie.lublin.pl
oraz w siedzibach organizatorów.

DO POBRANIA : REGULAMIN I ZGŁOSZENIE DO KONKURSU

RAZEM