AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

11-21.07.2012 Lublin Wszystko o młodych od kuchni… Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

W dniach 11-21 lipca w Domu Spotkań w Nasutowie oraz Lublinie odbędzie się międzynarodowy projekt wymiany o zdrowym odżywianiu i trybie życia młodych ludzi. W projekcie weźmie udział trzydziestu młodych uczestników z Grecji, Mołdawii, Polski, Łotwy, Ukrainy oraz Gruzji. Inicjatorem projektu jest grupa młodzieży o nazwie WE WILL WIN.

Inicjatorem projektu jest grupa młodzieży, wolontariuszy Europejskiego Domu Spotkań – Fundacji Nowy Staw o nazwie WE WILL WIN.

Głównym celem projektu zatytułowanego „Młodzi od kuchni” jest zwrócenie uwagi na problem żywienia młodych europejczyków oraz promocja zdrowego stylu życia a co za tym idzie zdrowego i  racjonalnego sposobu odżywiania się.

Podczas 11 dni międzynarodowej wymiany młodzieży jej uczestnicy będą mieli okazję wziąć udział w warsztatach z kelnerem i kucharzem, szkoleniu z pieczenia chleba oraz samodzielnie prowadzonych warsztatach jogi,  aerobiku. Ponadto uczestnicy wymiany zorganizują happening nt. zdrowego odżywienia się, który odbędzie się 20 lipca na Placu Litewskim w Lublinie W programie wymiany znajduję się również wiele  debat i warsztatów poświęconych zdrowemu stylowi życia.

Projekt jest współfinansowany ze środków
Programu „Młodzież w Działaniu” Unii Europejskiej.

www.mlodziez.org.pl