AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

18-25.06.2012 r. Lublin Wymiana medialna “Civic involvement and solidarity between generations” Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

W dniach 18-25 czerwca 2012 w Nasutowie odbyła sie wymiana medialna zatytułowana “Civic involvement and solidarity between generations”. W projekcie wzięło udział 27 uczestrników z Niemiec, Białorusi i Polski. Wspólnie pracowali nad trzema krótkimi filmami i blogiem projektu.

Podczas warszatów podjęliśmy dyskusję na temata dialogu międzypokoleniowego, integracji róznych grup wiekowych i społecznego zaangażowania w życie społeczności lokalnej. Uczestnicy mieli okazję nauczyć sie obsługi kamery, kompozycji obrazu, planowania i realizacji filmowej oraz edycji materiału wideo. Podczas projektu uczestnicy założli blog, na który można znaleźć opis pracy poszczególnych grup, zdjęcia dokumentujące projekt, artykuły tematyczne.

Świetna atmosfera i integracja młodzieży pozwoliła na uzyskanie dobrych efektów wspólnej pracy.
Dowiedz sie więcej o naszym projekcie, zapraszamy na blog: http://generations.eds-fundacja.pl/

Projekt współfinansowany ze środków Polsko-Niemieckiej Współpracy Młodzieży