AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

19.04.2012 r. Nasutów k. Lublina Szkolenie „Fundusze europejskie dla organizacji pozarządowych” ED Lublin

Punkt Informacyjny Europe Direct – Lublin zorganizował bezpłatne szkolenie poświęcone możliwościom pozyskania funduszy europejskich dla organizacji pozarządowych z województwa lubelskiego. Szkolenie odbyło się 19 kwietnia 2012.

powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie
powiekszeniepowiekszenie

Szkolenie obejmowało przedstawienie możliwości finansowania działalności organizacji pozarządowych na Lubelszczyźnie ze źródeł UE (m.in. Regionalny Program Operacyjny dla Województwa Lubelskiego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Program Kultura, Program Europa dla Obywateli, Norweski Mechanizm Finansowy), omówienie ogólnych zasad współfinansowania projektów ze środków unijnych i przygotowania projektów wg standardów unijnych (metodyka PCM).

Uczestnicy szkolenia mieli także możliwość bezpośrednich konsultacji indywidualnych z trenerem, specjalistą z zakresu funduszy strukturalnych.

Szkolenie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej.