AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

12-13.05.2012 Nasutów k. Lublina Drugie szkolenie regionalne na temat programu „Młodzież w działaniu” już za nami. Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

W dniach 12-13 kwietnia w Europejskim Domu Spotkań odbyło się drugie szkolenie regionalne na temat programu „Młodzież w działaniu”. Przyciągnęło ono szerokie spektrum osób, które są zainteresowane realizowaniem swoich własnych projektów młodzieżowych.

Podczas szkolenia uczestnicy zapoznali się z zasadami programu "Młodzież w działaniu", stałymi priorytetami programu, omówione zostały drobiazgowo wszystkie Akcje programu, przedstawione filmy pokazujące dobre praktyki. Wieczorem dnia pierwszego odbyły się także konsultacje, podczas których trenerzy odpowiadali na wszelkie pytania uczestników dotyczące ich pomysłów na projekty.
Podczas drugiego dnia uczestnicy zapoznali się wnioskiem o dofinansowanie oraz poznali dobre praktyki związane ze współpracą z programem. Ponadto na szkoleniu przedstawiono szczegółowe zmiany w Programie na 2012 rok.

powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie

Szkolenia skierowane było do osób z województwa lubelskiego nie posiadających jeszcze doświadczenia w realizacji projektów w ramach programu „Młodzież w działaniu”, osób pracujących z młodzieżą –, nauczycieli, pedagogów, wychowawców, członków organizacji pozarządowych. Gościliśmy osoby z całej Lubelszczyzny.

Projekt jest współfinansowany ze środków
Programu „Młodzież w Działaniu” Unii Europejskiej.

www.mlodziez.org.pl