AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

15-22.04.2012 Nasutów k. Lublina Break the generation gap – międzynarodowa wymiana medialna. Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży, Centrum Mediów Obywatelskich

15 kwietnia 2012 roku rozpocznie się międzynarodowa wymiana medialna „Break the generation gap”, która będzie promować dialog międzypokoleniowy i aktywne postawy wśród młodzieży.

W projekcie weźmie udział 26 uczestników z Anglii, Czech, Finlandii, Hiszpanii i Polski. Młodzież spotka się w Nasutowie  z grupą seniorów z Dzielnicowego Domu Kultury Węglin wspólnie będą pracować i poznawać się nawzajem.  Głównym celem jest zbudowanie relacji między dwoma różnymi grupami wiekowymi, które mogą uczyć się od siebie. Cel ten będzie realizowany za pomocą mediów, takich jak wideo, internet, fotografia,blog. Podczas wymiany uczestnicy nauczą się podstawowej wiedzy o mediach, a następnie przekażą ją seniorom.

Na zakończenie projektu 21 kwietnia w Kawiarnio-księgarni Spółdzielnia przy ul. Peowiaków 11 zostanie zorganizowany wernisaż prac młodzieży i seniorów.

Projekt jest współfinansowany ze środków
Programu „Młodzież w Działaniu” Unii Europejskiej.

www.mlodziez.org.pl

RAZEM