AKTUALNOŚCI 2012 ROKU

28.01 - 04.02.2012. Nasutów Druga część warsztatów tanecznych zakończona! Polsko-Niemiecka Współpraca Młodzieży

W dniach 28 stycznia – 4 lutego w Nasutowie odbyła się druga część polsko-niemieckiego projektu tanecznego. Grupa młodzieży, biorąca udział w warsztatach w Blossin, spotkała się po raz kolejny, aby tym razem w Nasutowie wspólnie pracować nad choreografią taneczną.

powiekszenie

Spotkanie było wspólną inicjatywą Europejskiego Domu Spotkań-Fundacji Nowy Staw w Lublinie, jak również organizacji Jugendbildungszentrum Blossin e.V.
Celem spotkania było ułatwienie młodzieży komunikowania się z rówieśnikami z różnych krajów za pomocą tańca, wyrażanie siebie, przełamywanie barier, a także dobra zabawa. Młodzież wzięła udział w warsztatach tanecznych z tanga, walca angielskiego i wiedeńskiego, quickstepa, salsy, hip-hopu, jak również dancehallu.

Dodatkowymi atrakcjami było wyjście na lodowisko w Lublinie, gra miejska w Lublinie, a potem wspólny obiad.

powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie

Animacje językowe, gry „energizers” i zabawy integracyjne otworzyły uczestników na komunikację i integrację w grupie międzynarodowej.

powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie

Wieczór narodowy był dobrą okazją do wspólnej zabawy połączonej z konkursami z wiedzy o krajach partnerskich.

powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie

Projekt współfinansowany ze środków Polsko-Niemieckiej Współpracy Młodzieży