AKTUALNOŚCI 2011 ROKU

20.08.2012 Lublin Rusz się i odkrywaj świat dookoła siebie! Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

Już wkrótce w Nasutowie koło Lublina rozpocznie się międzynarodowa wymiana młodzieży  dotycząca aktywnej turystki.

Move on! Explore the world around you”, czyli rusz się i odkrywaj świat dookoła siebie, to wymiana młodzieżowa realizowana w ramach Akcji 1.1 programu "Młodzież w działaniu", która odbędzie się w dniach od 24 sierpnia do 1 września 2012. Podczas projektu w Europejskim Domu Spotkań w Nasutowie, grupa 24 młodych ludzi pochodzących z trzech krajów: Polski, Gruzji i Ukrainy dołoży wszelkich starań, aby utworzyć platformę międzynarodowej współpracy. Temat projektu jest ściśle związany ze wspólnym zainteresowaniem,  jakie dzielą Ci młodzi ludzie czyli aktywną turystyką.

Idea projektu „Move on! explore the world around you” pojawiła się po warsztatach "Akcja-Aktywacja!" organizowanych na początku roku 2012. Wymiana jest dowodem tego, że zaangażowanie nieformalnej grupy młodzieży RadioActive wspieraneh przez Fundacje Nowy Staw nie poszło na marne.

Projekt został objęty  patronatem programu "Rowerem przez krainę Lewarta" w ramach którego organizowane jest również "Święto Roweru", przyciągające co roku tysiące uczestników..

Projekt jest współfinansowany ze środków
Programu „Młodzież w Działaniu” Unii Europejskiej.

www.mlodziez.org.pl

RAZEM