AKTUALNOŚCI 2011 ROKU

07.10.2011 Lublin Międzynarodowe szkolenie dla liderów młodzieżowych „Acting Youth”
już niebawem w Nasutowie!
Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

W dniach 3 – 10 listopada w Europejskim Domu Spotkań w Nasutowie odbędzie się międzynarodowe szkolenie dla liderów młodzieżowych zatytułowane „Acting Youth”. Jest to kolejne spotkanie realizowane w ramach projektu wielodziałaniowego.

30 września zakończyliśmy z sukcesem pierwsze szkolenie dla pracowników młodzieżowych „Activate Youth”. Nie zwalniając tempa, rozpoczynamy prace nad drugim międzynarodowym szkoleniem. „Acting Youth” to spotkanie realizowane w ramach projektu wielodziałaniowego z Akcji 4 programu „Młodzież w działaniu” i jest ono skierowane do młodych, ambitnych osób, aktywnie działających w swoich środowiskach lokalnych, posiadających już pewne doświadczenie w realizowaniu projektów lokalnych oraz międzynarodowych.

Podczas szkolenia uczestnicy:

• Zdobędą wiedzę na temat realizowania projektów w ramach programu „Młodzież w działaniu” oraz dowiedzą się, w jaki sposób uczestniczyć w realizacji projektu na każdym z jego etapów;
  • Wezmą udział w warsztatach dotyczących takich zagadnień jak: umiejętności liderskie, zdolności komunikacyjne, wykorzystanie mediów w realizacji projektów młodzieżowych;
  • Będą pracować nad mini projektami, które zrealizują w swoich krajach, przy pomocy swoich mentorów i pracowników młodzieżowych

W szkoleniu weźmie udział blisko 20 osób z 7 państw: Estonii, Rumunii, Łotwy, Włoch, Grecji, Portugalii oraz Polski.

Szkolenie jest prowadzone przez trenerów z Włoch.

Projekt jest współfinansowany ze środków
Programu „Młodzież w Działaniu” Unii Europejskiej.

www.mlodziez.org.pl