AKTUALNOŚCI 2011 ROKU

16.07-29.07.2011 CREPS de Wattignies/ Nasutów Polsko-niemiecko-francuski workcamp ekologiczny Polsko-Niemiecka Współpraca Młodzieży

W dniach 16-29 lipca w CREPS de Wattignies i Nasutowie odbędzie się polsko-niemiecko-francuskie spotkanie młodzieży dotyczące ekologii.

Spotkanie jest wspólną inicjatywą Europejskiego Domu Spotkań-Fundacji Nowy Staw w Lublinie, jak również organizacji Europa Direkt e.V. w Dreźnie we współpracy z CEFIR Centre d’Education et de Formation Interculturel Rencontre -  Dunkerque. W dniach 16-21. lipca projekt odbywa się w CREPS de Wattignies, natomiast w dniach 22-29. lipca projekt odbywa się w Nasutowie.

Celem spotkania jest uwrażliwienie uczestników na problematykę związana z ekologią i przeprowadzenie warsztatów tematycznych. Uczestnicy będą mieć możliwość zwiedzenia miejsca związanego z recyclingiem-przedsiębiorstwa Triselec w  Halluin, gospodarstwa ekologicznego na Lubelszczyźnie jak również uczestniczyć w pracach porządkowych na terenie Domu Dziecka na ul. Narutowicza 32.

Projekt współfinansowany ze środków Polsko-Niemieckiej Współpracy Młodzieży