AKTUALNOŚCI 2011 ROKU

06.05.2011 Kielce Seminarium Dobrych Praktyk zamykające projekt „Kariera młodych w twoich rękach” Instytut Rynku Pracy

28 Kwietnia 2011 roku w hotelu Dal w Kielcach odbyło się Seminarium Dobrych Praktyk będące podsumowaniem projektu „Kariera młodych w Twoich rękach”. Uczestnikami spotkania byli beneficjenci szkoleń, czyli nauczyciele i pedagodzy ze szkół w województwie świętokrzyskim oraz przedstawiciele organizacji pozarządowych.

Prelegentami na seminarium byli trenerzy, którzy zaprezentowali wybrany aspekt ze szkoleń, które prowadzili. Dzięki uprzejmości Pani Katarzyny Piwowarczyk uczestnicy spotkania mogli zapoznać się z dobrymi praktykami dotyczącymi doradztwa zawodowego stosowanymi w gimnazjum w Nowinach.
Ważnym elementem seminarium była dyskusja dotycząca możliwości przyszłej współpracy jaka jest możliwa dzięki współpracy Europejskiego Domu Spotkań – Fundacji Nowy Staw i lokalnych środowisk działających na rzecz edukacji.

Spotkanie zakończyło się wspólnym obiadem.