AKTUALNOŚCI 2011 ROKU

9.05.2011 , Kielce Wiosenna Aktywność Instytut Rynku Pracy

4 inicjatywy, które wygrały w konkursie organizowanym w ramach projektu „RAZEM!” po kwietniowym okresie świątecznym i długim weekendzie przystępują do aktywnego urzeczywistniania swoich marzeń. Wspierają ich doradcy ds. ekonomii społecznej Agata Gawlik i Grzegorz Grządziel. Inicjatywy korzystają również z indywidualnego doradztwa prawnego, księgowego i marketingowego.

Jedna inicjatywa, dzięki potrzebie chwili, posiada już zarejestrowaną osobowość prawną i funkcjonuje jako Stowarzyszenie Rozwoju Społecznego „Zalezianka”.  Zapraszamy do lektury artykułu, który przybliży wyzwania, jakie stają przed tworzącymi się podmiotami ekonomii społecznej http://www.irp-fundacja.pl/eskielce/017.php .
Inne nagrodzone projekty walczą o swoje marzenia i tworzą statuty, rejestrują podmiotowość i poszukują funduszy, które pozwolą im na rozwój. Dzięki lokalnym liderom oraz pomocy gmin oraz doświadczeniu naszych doradców osoby uczestniczące w projekcie coraz lepiej radzą sobie z biurokratycznymi zasiekami i brakiem wiary otoczenia.

Więcej informacji o codziennych dylematach tworzących się podmiotów znajdą Państwo na stronie: http://www.irp-fundacja.pl/eskielce oraz na blogu prowadzonym przez SRS „Zalezianka”, gdzie twórczynie dzielą się swoimi radościami i smutkami : http://zalezianka.blog.onet.pl/ .

Zachęcamy wszystkich do dopingu dla tworzących się stowarzyszeń i organizacji.

Więcej informacji znajdą Państwem pod adresem: www.irp-fundacja.pl/eskielce/