AKTUALNOŚCI 2011 ROKU

09.04.2011 Lublin Od 11 do 14 kwietnia Fundacja Nowy Staw promuje wolontariat !! Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

W najbliższych dniach Fundacja Nowy Staw, jako organizacja partnerska, weźmie udział w dwóch dużych wydarzeniach: I Forum Młodych – organizowanym przez Lubelskie Kuratorium Oświaty oraz AKTYWATORZE – organizowanym przez Europejskie Forum Studentów AEGEE Lublin.

Najbliższy tydzień będzie obfitował w dużą ilość działań Europejskiego Centrum Współpracy Młodzieży.

W poniedziałek 11 kwietnia jesteśmy obecni na happeningu organizowanym w ramach AKTYWATORA. Jest to projekt skierowany do studentów lubelskich uczelni, który ma na celu przybliżenie działalności lubelskich organizacji studenckich. Podczas happeningu, który rozpoczyna się o godzinie 10.00 na Placu Marii Curie – Skłodowskiej (lub w przypadku niepogody w Chatce Żaka) będziesz mieć okazję dowiedzieć się więcej o organizacjach studenckich, które działają w Lublinie, zadać pytanie oraz poznać osoby, które w nich działają. Podczas happeningu będziemy poszukiwali nowych osób, które są zainteresowane wolontariatem w naszej organizacji.

W środę 13 kwietnia, również w ramach AKTYWATORA, przeprowadzamy warsztaty zatytułowane „Wolontariat czy praca na zmywaku – jak wygląda aktywny student w XXI wieku?”. Warsztaty rozpoczną się o godzinie 15.30 w Sali nr 10 w gmachu Biblioteki Głównej UMCS.

Więcej informacji na temat naszej obecności na AKTYWATORZE znajdziesz pod adresem:

W czwartek 14 kwietnia jesteśmy obecni na I Forum Młodych, organizowanym przez Lubelskie Kuratorium Oświaty. Nasza obecność na tym wydarzeniu będzie składać się z dwóch części: w pierwszej, poświęconej wymianie dobrych praktyk, dokonamy prezentacji projektów naszych wolontariuszy, a w drugiej, dyskusyjnej, przeprowadzimy warsztat zatytułowany: „Zainteresowania czy praca – czym kieruje się współczesna młodzież?”. Forum odbędzie się w Wyższej Szkole Ekonomii i Innowacji, przy ulicy Mełgiewskiej 7-9 w Lublinie. Start o godzinie 9.00.

Więcej informacji na temat Forum pod adresem internetowym: