AKTUALNOŚCI 2011 ROKU

10-14.01.2011 Nasutów Warsztaty z zakresu innowacyjnych metod w doradztwie zawodowym dla młodzieży w Nasutowie k/Lublina. Instytut Rynku Pracy

W dniach 10-14 stycznia odbyły się w Nasutowie k/Lublina kolejne, ostatnie już warsztaty w ramach projektu „Transfer know-how z doradztwa zawodowego dla młodzieży”. Uczestnikami było 45 osób z Polski, Białorusi i Ukrainy.

Tematem warsztatów były „Innowacyjne metody doradztwa zawodowego dla młodzieży”, a zajęcia prowadzili wykwalifikowani trenerzy, psychologowie i psychoterapeuci. Podczas czterodniowego spotkania uczestnicy poznawali innowacyjne narzędzia do zastosowania w pracy z młodzieżą, jak również pracowali nad poprawą własnych umiejętności przekazywania wiedzy w sposób przystępny. Spotkanie, oprócz przekazania konkretnych metod i umiejętności było także okazją do spojrzenia na siebie jako pedagoga/trenera/doradcę zawodowego.

Niestety były to już ostatnie warsztaty z cyklu „Transfer know-how z doradztwa zawodowego dla młodzieży”. Kolejnym etapem będzie spotkanie ewaluacyjne w lutym oraz konferencja zamykająca projekt w marcu 2011.

Liderem projektu jest Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw, a projekt jest współfinansowany przez Islandię, Liechtenstein i Norwegię ze środków Mechanizmu finansowego EOG oraz Norweskiego Mechanizmu Finansowego.