AKTUALNOŚCI 2010 ROKU

grudzień 2010 – kwiecień 2011 Lublin Zmiana roli – szkolenia zawodowe dla osób odchodzących z rolnictwa Instytut Rynku Pracy

Projekt dla rolników, którzy chcą się przekwalifikować i zdobyć nowy zawód, cieszy się dużym zainteresowaniem. Kolejne grupy uczestników rozpoczynają swój udział w projekcie. Ostatnie wolne miejsca czekają na chętnych.

Projekt „Zmiana roli – szkolenia zawodowe dla osób odchodzących z rolnictwa” pozwoli 80 osobom zdobyć nowe kwalifikacje w zawodach: kosmetyka z elementami wizażu, krawiectwo z projektowaniem, technolog robót wykończeniowych w budownictwie, kucharz małej gastronomii z organizacją usług cateringowych, sprzedawca z obsługą kasy fiskalnej i komputera. Trzy grupy uczestniczą już w zajęciach, kolejne zaś są w trakcie formowania. Zapisy do projektu nadal trwają.
Każdy uczestnik otrzyma zwrot kosztów dojazdu, materiały szkoleniowe, wyżywienie oraz wartościowe koszyki startowe. Udział we wszystkich zajęciach jest bezpłatny.