AKTUALNOŚCI 2010 ROKU

18.11.2010. Lublin Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw poszukuje nowych wolontariuszy !!! Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw pragnie zaprosić wszystkich zainteresowanych działalnością wolontariacką na spotkanie wolontariuszy i osób zainteresowanych wolontariatem, które odbędzie się 18 listopada 2010 roku o godzinie 16:30.

Dwa tygodnie temu byliśmy obecni na lubelskich uczelniach wyższych, gdzie organizowaliśmy stoiska informacyjne Fundacji. Teraz przyszedł czas na zorganizowanie w naszej siedzibie spotkania  dla wszystkich tych, którzy:

• nie wiedzą co zrobić z dużą ilością wolnego czasu
  • chcą aktywnie zaangażować się w działalność w organizacji pozarządowej
  • są zainteresowani poznawaniem nowych ludzi i wyjazdami za granicę
  • mają ciekawe pomysły na podjęcie własnych inicjatyw
  • interesują się tematyką europejską i chcą aktywnie włączyć się w działalność informacyjną o Unii Europejskiej
  • chcą włączyć się w prace redakcyjne telewizji internetowej

Jeśli czytając ten tekst, doszedłeś do wniosku, że jesteś taką osobą - nasza oferta jest w sam raz dla Ciebie !!!

Już w najbliższy czwartek 18 listopada o godzinie 16.30 w PRACOWNI Europejskiego Domu Spotkań - Fundacji Nowy Staw (ul. M. Skłodowskiej - Curie 3, budynek NOTu, parter, obok Cafe NOT) odbędzie się spotkanie informacyjne dla wszystkich osób zainteresowanych wolontariatem w naszej organizacji. Podczas spotkania dowiesz się więcej o poszczególnych działach Fundacji, będziesz mieć szanse zadać pytania na nurtujące Cię kwestie, poznać wolontariuszy EVS z obcych państw !!!

Nie wahaj się i przyjdź !! Jeśli nie chcesz przyjść sam -  zabierz ze sobą znajomych, przyjaciół, współlokatorów, etc… !!

Do zobaczenia już w czwartek !!