AKTUALNOŚCI 2010 ROKU

28.09.2010 Lublin Razem na rzecz Prezydencji Polski w Unii Europejskiej - spotkanie instytucji prowadzących politykę informacyjną i zainteresowanych tematyką UE Informacja europejska

W dniu 1 lipca 2011 roku Polska obejmuje przewodnictwo w Radzie Unii Europejskiej. W związku z tym Punkt Informacyjny Europe Direct – Lublin razem z Regionalnym Centrum Informacji Europejskiej w Lublinie zorganizował robocze spotkanie instytucji zainteresowanych promowaniem Prezydencji na Lubelszczyźnie.

Na spotkaniu obecni byli m.in. przedstawiciele Urzędu Marszałkowskiego, sieci Enterprise Europe Network, Centrum Dokumentacji Europejskiej, Wydziału Funduszy Europejskich Urzędu Miasta Lublin, Biura Poselskiego Prof. Leny Kolarskiej-Bobińskiej Poseł do Parlamentu Europejskiego oraz Eurodesk. Podczas spotkania każdy z uczestników przedstawił reprezentowaną przez siebie instytucję i jej zakres działań.

Pani Marzena Nawrocka, inspektor w Oddziale Strategii i Analiz Departamentu Strategii i Rozwoju Regionalnego Urzędu Marszałkowskiego przedstawiła plan Ministerstwa Rozwoju Regionalnego dotyczący Prezydencji.

Spotkanie służyło wymianie doświadczeń i zaplanowaniu wspólnych działań promujących Prezydencję Polski w UE na Lubelszczyźnie.

powiekszeniepowiekszeniepowiekszenie
powiekszeniepowiekszenie