AKTUALNOŚCI 2010 ROKU

7-11 września 2010, Nowy Sącz V Forum Ekonomiczne Młodych Liderów w Nowym Sączu Forum Ekonomiczne Młodych Liderów

Ponad 250 młodych liderów z 32 państw Unii Europejskiej, Europy Wschodniej i Kaukazu oraz kilkadziesiąt ważnych osobistości świata nauki, polityki i biznesu, wśród nich m.in. Richard Pipes (profesor historii, Uniwersytet Harvarda), Maros Sefcovic (Wiceprzewodniczacy Komisji Europejskiej), Janusz Lewandowski (Komisarz Unii Europejskiej), Vaira Vike-Freiberga (b. Prezydent Łotwy), Esko Aho (Wiceprezes Nokii), Luc Frieden (minister finansów Luxemburga) spotkali się w Nowym Sączu, aby rozmawiać o przyszłości kontynentu podczas Forum Ekonomicznego Młodych Liderów.

V Forum Ekonomiczne Młodych Liderów odbyło się w dniach 7-11 września 2010 w Nowym Sączu. Tematem tegorocznego spotkania było „Europa – kontynent innowacji, czy regresu?”. Ideą Forum jest tworzenie miejsca spotkań dla młodych ludzi z Unii Europejskiej, Europy Wschodniej, Bałkanów oraz Kaukazu. Uczestnicy Forum wzięli udział w panelach dyskusyjnych, warsztatach, wieczorach biznesowym. Młodzi Liderzy uczestniczyli również w obradach XX Forum Ekonomicznego w Krynicy.

Witryna Forum : http://www.forum-leaders.eu/index2.php