AKTUALNOŚCI 2010 ROKU

01.09.2010 Lublin Zmiana roli – szkolenia zawodowe dla osób odchodzących z rolnictwa Instytut Rynku Pracy

Rozpoczęliśmy realizację projektu skierowanego do osób zatrudnionych w rolnictwie, które chcą się przekwalifikować i zdobyć nowy zawód. Zapisy uczestników do projektu już trwają. Zapraszamy do biura projektu w Lublinie i na stronię internetową Fundacji!

1 września 2010 r. rozpoczęliśmy realizację projektu „Zmiana roli – szkolenia zawodowe dla osób odchodzących z rolnictwa”. Jest on skierowany do rolników i domowników (osoby zarejestrowane w KRUS) wykonujących działalność rolniczą, zamieszkałych na terenie województwa lubelskiego w gminach wiejskich, miejsko-wiejskich i miastach do 25 tys. mieszkańców, które zamierzają odejść z rolnictwa i zdobyć nowe kwalifikacje zawodowe. Oferujemy m.in. szkolenia zawodowe: kosmetyka z elementami wizażu, krawiectwo z projektowaniem, technolog robót wykończeniowych w budownictwie, kucharz małej gastronomii z organizacją usług cateringowych, sprzedawca z obsługą kasy fiskalnej i komputera. Zapewniamy zwrot kosztów dojazdu, wyżywienie na zajęciach, dodatek szkoleniowy. Projekt realizowany jest w terminie od 01.09.2010 do 30.06.2011.

Udział we wszystkich zajęciach jest bezpłatny! Serdecznie zapraszamy!

Więcej informacji w witrynie projektu.

RAZEM
MOŻEMY WIĘCEJ