AKTUALNOŚCI 2010 ROKU

06.08.2010 Lublin V Forum Ekonomiczne Młodych Liderów już za 30 dni. Forum Ekonomiczne Młodych Liderów

Ponad 250 młodych liderów z 32 państw Unii Europejskiej, Europy Wschodniej i Kaukazu oraz kilkadziesiąt ważnych osobistości świata polityki i biznesu, wśród nich przewodniczący Komisji Europejskiej Jose Manuel Barroso, spotka się w Nowym Sączu, aby rozmawiać o przyszłości kontynentu podczas Forum Ekonomicznego Młodych Liderów.

V Forum Ekonomiczne Młodych Liderów odbędzie się w dniach 7-11 września 2010 w Nowym Sączu. Tematem tegorocznego spotkania będzie „Europa – kontynent innowacji, czy regresu?”. Ideą Forum jest tworzenie miejsca spotkań dla młodych ludzi z Unii Europejskiej, Europy Wschodniej, Bałkanów oraz Kaukazu. Uczestnicy Forum wezmą udział w panelach dyskusyjnych, warsztatach, wieczorach biznesowym. Młodzi Liderzy będą uczestniczyć również w obradach XX Forum Ekonomicznego w Krynicy.