AKTUALNOŚCI 2010 ROKU

5.06.2010 | Lublin Studio otwarte Nocy Kultury Centrum Mediów Obywatelskich

Zespół europejskiej telewizji internetowej, wśród nich wolontariusze Fundacji, przygotowuje obsługę medialną Nocy Kultury w Lublinie. Będzie się działo. Studio otwarte na Rynku Starego Miasta w Lublinie, raport big picture, 4 ekipy reporterskie oraz relacja na żywo w internecie. Zapraszamy!

Studio otwarte Nocy Kultury to propozycja Fundacji Nowy Staw z Lublina. W ramach studia planujemy na bieżąco relacjonować koncerty, spektakle, performance i inne wydarzenia Nocy Kultury, przeprowadzać wywiady, pokazywać jak bawią się mieszkańcy miasta. Studio otwarte będzie uruchomione z boku Trybunału Koronnego przy Rynku w Lublinie. Ponadto 4 mobilne zespoły reporterskie będą relacjonować wydarzenia, które przedstawimy w formacie raportu ‘big picture’. / nockultury.europeanweb.tv /

Relacja w formacje raport ‘big picture’ składać się będzie z tekstów, zdjęć, vidcastów, dźwięków i materiałów video. Wydarzenia Nocy Kultury relacjonować będą 4 zespoły reporterskie. Po raz pierwszy wezmą w nich udział filmowcy z innych państw (Niemcy, Francja, Turcja i Łotwa). Materiały będą umieszczane na bieżąco on-line na stronie, którą właśnie czytacie. W studio będą nagrywane wywiady z twórcami kultury oraz z mieszkańcami.

nockultury.europeanweb.tv