AKTUALNOŚCI 2010 ROKU

14.05.2010 | Lublin Europe comm - konferencja na temat mediów obywatelskich w Brukseli Centrum Mediów Obywatelskich – Fundacja Nowy Staw

W dniu 24 czerwca br. odbędzie się w Brukseli konferencja Europe comm - media obywatelskie dla Europy na zakończenie dwuletniego projektu, w ramach którego stworzyliśmy program kształcenia zawodowego MediaTrener.

Program ten stanowi odpowiedź na problemy, z jakimi styka się sektor mediów obywatelskich i sektor pozarządowy w Polsce i w innych państwach europejskich. Innowacyjne narzędzia programu (e-learning, kursy szkoleniowe, telewizja internetowa) mają służyć kształceniu nowych pracowników oraz wspierać rozwój mediów obywatelskich. Konferencja Europe comm w Brukseli pozwoli zastanowić się nad wyzwaniami stojącymi przed tym sektorem, a także zachęcić do współpracy ośrodki mediów obywatelskich z rożnych państw. Więcej o konferencji na stronie www.brussels.youth4media.eu