AKTUALNOŚCI 2010 ROKU

02-11.03.2010 Nasutów „Uwierz w siebie!”- międzynarodowa wymiana młodzieżowa, 2-11 marca 2010, Nasutów koło Lublina Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

Wolontariusze z Fundacji Nowy Staw dzięki finansowemu wsparciu programu "Młodzież w działaniu" realizują projekt, którego głównym celem jest integracja młodzieży międzynarodowej podczas obcowania z różnymi rodzajami sztuki.

Uczestnicy „Believe in your inside power!” zajmować się będą między innymi robieniem mandali, biżuterii, malowaniem koszulek, batikiem, muzykoterapią, malowaniem na szkle, a także pantomimą. W projekcie ważne jest również wzajemne poznanie się i przełamanie barier językowych m.in. poprzez wieczory narodowe czy różnego rodzaju gry i zabawy integracyjne.

W skrócie: będzie się działo! A że sztuką warto się dzielić, zorganizowana zostanie wystawa ich prac - zaproszeni są na nią wszyscy mieszkańcy Lublina!

Partnerami projektu są Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Hieronima Łopacińskiego przy ul. G. Narutowicza 4 w Lublinie, w której odbędzie się wystawa zdjęć 8 marca 2010 r. o godz. 12.30

Dom Dziecka im. J. Korczaka przy ul. Sierocej w Lublinie, w którym jedna ze ścian została przeznaczona na wspólny rysunek, który wykonają dzieci z domu dziecka oraz uczestnicy projektu podczas wspólnych warsztatów w dniu 9 marca.

Program „Młodzież w działaniu” daje ogromne szanse na rozwój osobowy młodzieży poprzez jej nieformalne działania oraz na przełamywanie barier językowych między młodymi ludźmi w całej Europie. Dlatego zachęcamy do wspólnego tworzenia projektów i ich realizacji w jego ramach.

Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na otwarcie wystawy w poniedziałek 8 marca o godz. 12.30

Projekt jest współfinansowany ze środków
Programu „Młodzież w Działaniu” Unii Europejskiej.

www.mlodziez.org.pl