AKTUALNOŚCI 2009 ROKU

21.09.2009 Lublin „Pokaż siebie, pokaż swój region” – międzynarodowa wymiana fotograficzna Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

W dniach od 27 września do 05 października młodzi ludzie z Polski, Francji, Rumunii, Grecji i Portugalii w Europejskim Domu Spotkań w Nasutowie k/Lublina wezmą udział w międzynarodowej wymianie, której tematem jest fotografia.

Dzięki wsparciu finansowemu programu Unii Europejskiej „Młodzież w działaniu” 31 osób z różnych krajów europejskich będzie miało możliwość poznania przedstawicieli innych kultur poprzez wspólnie rozwijanie swoich pasji w dziedzinie fotografii. Umiejętności i wiedza zdobyte podczas warsztatów fotograficznych w trakcie wymiany tj. obróbka graficzna zdjęć, poznanie technik reklamy i psychologii perswazji posłużą młodym ludziom do wyrażenia swojej osoby i regionu w jak najlepszy sposób, a także rozwoju swojej kreatywności.

Uczestnicy wymiany będą szukać inspiracji do swoich działań także 30 września w Lublinie i 2 października w Zwierzyńcu.

Efektem ich kilkudniowej pracy będzie prezentacja najlepszych zdjęć na przygotowanej przez uczestników stronie internetowej.

Załączniki : program wymiany /PDF/

Projekt jest współfinansowany ze środków
Programu „Młodzież w Działaniu” Unii Europejskiej.
www.mlodziez.org.pl