AKTUALNOŚCI 2009 ROKU

30.03.2009. Lublin Nowa edycja Akademii „Złota 9” rozpoczęta Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw - Akademia "Złota 9"

W piątek 20 marca rozpoczęło się 2-dniowe spotkanie, inaugurujące nowy program realizowany przez Akademię Złota 9 - Lokalny Lider. Chętnych nie brakowało w spotkaniu udział wzięło 65 osób, z różnych zakątków Lubelszczyzny. Spotkanie odbywało się w Ośrodku szkoleniowo-konferencyjnym „Dom Nasutów” w Nasutowie k/Lublina.

Był czas na spotkanie z gościem - były wiceminister finansów, a obecnie prezes Delegatury NIK w Lublinie - Adam Pęzioł opowiedział kilka słów o sobie, o swojej służbie na rzecz kraju i regionu a także udzielił odpowiedzi na pytania zadawane przez członków Akademii – głównie dotyczące aktualnej sytuacji gospodarczej w Polsce.

O Akademii Złota 9 oraz programie Lokalny Lider opowiadali Tomasz Różniak – prezes Europejskiego Domu Spotkań - Fundacji Nowy Staw, oraz o. Ludwik Wiśniewski OP – twórca Akademii.

Był też czas na integrację, dyskusje i warsztaty. Uczestnicy rozmawiali o dylematach, z którymi często mają do czynienia młodzi ludzie, a także dyskutowali nad programem merytorycznym lokalnego lidera.

Zapraszamy na kolejne spotkanie w ramach programu „Lokalny lider”
4 kwietnia 2009r godz 11:00
w Klasztorze OO. Dominikanów – ul. Złota 9.