AKTUALNOŚCI 2008 ROKU

10.09.2008 Premier Donald Tusk do młodych liderów obradujących w Nowym Sączu Forum Ekonomiczne Modych Liderów

Dla młodych ludzi, szczególnie dla tych, którzy mieszkają w Europie, przyszłość to wielkie wyzwanie i szansa. Dlatego to, co udało się wywalczyć mojemu pokoleniu, a jest to wartość absolutnie bezcenna, to jest wolność - swoboda życia, działania, wyboru własnej drogi życiowej. Tej wartości trzeba zawsze pilnować. Jest to dobry moment, żeby zwrócić się do wszystkich bez wyjątku młodych Europejczyków: pamiętajcie, że wolności raz zdobytej nie można oddać. W Europie czy na świecie, wszędzie tam, gdzie ktoś chce komuś zabrać wolność, my mamy za zadanie reagować, ze względu na nasze własne długie lata doświadczeń. Jestem przekonany, że jeśli tą wolność uchronimy, to młodzi ludzie dadzą sobie radę we współczesnej Europie. Patrzę z dużym spokojem na przyszłość tych, którzy maja dzisiaj osiemnaście – dwadzieścia lat” - powiedział do Młodych Liderów Nowym Sączu Premier Polski Donald Tusk.

Get the Flash Player to see this player.

WITRYNA INTERNETOWA FORUM