AKTUALNOŚCI 2008 ROKU

17-18.07.2008. Lublin Europa dla młodych Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw

W ramach Międzynarodowego Roku Dialogu Międzykulturowego Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw wspólnie z Regionalnym Centrum Informacji Europejskiej w Lublinie zorganizował wystawę pt. „Europa dla młodych”. Miała ona na celu promocję programu „Młodzież działaniu”, który wspiera uczestnictwo w kształceniu pozaszkolnym oraz międzynarodową mobilność młodych.

Zachęca on też do podejmowania różnych działań na rzecz społeczności lokalnej służących indywidualnemu rozwojowi uczestników. Ponadto program ten promuje ideę zjednoczonej Europy poprzez wspieranie międzynarodowych spotkań młodzieży, seminariów i konferencji tematycznych.

Wystawie towarzyszył punkt informacyjny Europejskiego Domu Spotkań – Fundacji Nowy Staw oraz Regionalnego Centrum Informacji Europejskiej. Mieszkańcy Lublina mogli uzyskać informacje na temat programów europejskich dotyczących staży i praktyk międzynarodowych, europejskiego wolontariatu oraz międzynarodowych wymian młodzieży. Ponadto Instytut Rynku Pracy – Fundacja Nowy Staw zaprezentował publikacje dotyczące prowadzonych przez siebie badań, a także broszury i informatory o aktualnie realizowanych projektach.

powiekszeniepowiekszeniepowiekszenie

TAK ZAPOWIADALIŚMY WYSTAWĘ ...

Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw ma zaszczyt zaprosić Państwa na wystawę pt. „Młodzież w działaniu”. Jest to program Unii Europejskiej wspierający uczestnictwo w kształceniu pozaszkolnym i międzynarodową mobilność młodych.

Zachęca on do podejmowania różnorakich działań na rzecz społeczności lokalnej służących także indywidualnemu rozwojowi uczestników, a także promuje ideę zjednoczonej Europy poprzez wspieranie międzynarodowych spotkań młodzieży, seminariów i konferencji tematycznych.

Wystawa prezentowana będzie w dniach 17 - 18 lipca 2008 roku na placu Łokietka w Lublinie.

Zapraszamy do punktu informacyjnego Fundacji towarzyszącego wystawie, gdzie będzie można uzyskać informacje na temat programów europejskich dotyczących staży i praktyk międzynarodowych, europejskiego wolontariatu oraz międzynarodowych wymian młodzieży.

www.mlodziez.org.pl

RAZEM