AKTUALNOŚCI 2008 ROKU

19-21.06.2008. Nasutów Szkolenie na temat wystąpień publicznych i komunikacji społecznej
dla członków białoruskich organizacji społecznych
Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw

W dniach 19-21 czerwca w Europejskim Domu Spotkań w Nasutowie odbyło się trzecie spotkanie w ramach projektu „Szkolenia na temat prowadzenia kampanii wyborczej dla członków białoruskich organizacji społecznych”.

Szkolenie poświęcone było wystąpieniom publicznym i komunikacji społecznej podczas kampanii wyborczej. Uczestnicy projektu przeszkoleni zostali w zakresie wystąpień telewizyjnych, a także rozmów z wyborcami podczas odwiedzania ich w mieszkaniach (metoda „od drzwi do drzwi”). Otrzymali także wiadomości teoretyczne na temat wystąpień publicznych.

W drugim dniu szkolenia wieczorem uczestnicy spotkali się z o. Ludwikiem Wiśniewskim z którym rozmawiali na temat działalności opozycyjnej w Polsce w latach 80. oraz o współczesnych problemach społecznych i politycznych w Polsce i na Białorusi.

W warsztatach wzięło udział 9 osób - kandydatów do białoruskiego parlamentu oraz członków ich sztabów wyborczych.

powiekszenie

Projekt jest współfinansowany w ramach programu
polskiej pomocy zagranicznej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP w 2008 r.

Tak zapowiadaliśmy warsztaty ...

W dniach 19-21 czerwca w Europejskim Domu Spotkań w Nasutowie odbędą się kolejne warsztaty dla kandydatów do białoruskiego parlamentu oraz członków ich sztabów wyborczych. Szkolenie poświęcone będzie wystąpieniom publicznym i komunikacji społecznej podczas kampanii wyborczej.

Uczestnicy projektu przeszkoleni zostaną w zakresie wystąpień telewizyjnych, a także komunikacji z wyborcami podczas odwiedzania ich w mieszkaniach (metoda „od drzwi do drzwi”)

Warsztaty odbędą się w ramach projektu „Szkolenia na temat prowadzenia kampanii wyborczej dla członków białoruskich organizacji społecznych”.

Projekt jest współfinansowany w ramach programu
polskiej pomocy zagranicznej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP w 2008 r.