AKTUALNOŚCI 2008 ROKU

18.05.-24.05.2008. Flecken Zechlin Szanse młodych kobiet na rynku pracy Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw

W dniach 18.05-24.05.2008 we Flecken Zechlin k. Berlina odbyła się druga część projektu pt. „Szanse młodych kobiet na rynku pracy”, w którym uczestniczyły młode Polki i Niemki. Celem projektu było przekazanie wiedzy na temat możliwości zatrudnienia kobiet w Polsce i w Niemczech, poznanie metod nauczania w szkole uczestniczek niemieckich, ale także nawiązanie kontaktów i zawężenie więzi pomiędzy krajami.

Podczas dwudniowej wycieczki do Berlina uczestniczki projektu zwiedziły m.in. siedzibę Rządu Niemiec, zobaczyły Bramę Brandenburską oraz słynny Alexanderplatz. Dodatkowo uczestniczki wzięły udział w spływie kajakowym, sesji fotograficznej, a także wielu grach ukierunkowanych na poznanie i integrację grupy.

Projekt współfinansowany ze środków Polsko-Niemieckiej Współpracy Młodzieży

powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie